Lottomillionær

Alle husker sikkert at de beregnet sannsynligheten for å vinne førstepremien i lotto i mattetimene på skolen. For et par år tilbake hevdet Smarte Penger hos Nettavisen at sjansen for å bli millionær er 38 ganger større ved Joker-trekningen på onsdager sammenlignet med Eurojackpot.

Norsk Tipping arrangerer Joker ved Lotto-trekningen på lørdagskvelden og Vikinglotto på onsdagskvelden. Vinneren som blir trukket ut til Joker, må kjempe om førstepremien. Hvis ikke deltageren når opp til førstepremiepotten, overføres beløpet til neste Joker-trekning. I 2014 var omsetningen på Joker på onsdager 40 % lavere enn lørdagens trekning. Ifølge Smarte Penger har du som spiller Joker på onsdager, med andre ord større sannsynlighet for å stikke av med hele Joker-potten på onsdag hvis du deltar etter en lørdag uten utbetalt førstepremiegevinst.Mynter venter på jackpot

Eurojackpot

Tippegiganten har utviklet flere populære spill siden Lotto ble lansert på markedet i 1986. Før var lørdagen ukas høydepunkt for spilleglade mennesker, mens i dag kan du spille hver dag. Norsk Tippings konsept er stødig på markedet, men i dag er det ikke Lotto som har størst omsetning. Siden Eurojackpot ble lansert i 2013, har det blitt et veldig populært spill i Norge. Eurojackpot hadde per 2014 en sannsynlighet på 1:2 524 000 for å bli eurojackpotmillionær, sammenlignet med Jokeren på onsdager hvis sannsynlighet var 1:67 000. Ifølge tallene har Joker-spillet på onsdag en mye større sannsynlighet for å dele ut milliongevinst sammenlignet med Eurojackpot. Eurojackpots høye omsetning kommer av at det er et samarbeid mellom flere selskaper i Europa. Størstedelen av omsetningen går med til førstepremien, og resten av premiestigen er som regel over millionbeløpet.

Kanskje er det ikke så lett å oppnå Lotto-drømmen, men lever inn lottorekka likevel. Det er en spennende opplevelse i hverdagen, der du samtidig kan støtte lokalmiljøet!